צומת הינו מפגש בין שני כבישים או יותר, רכבים מגיעים אל הצומת מכמה כיוונים באותו מפלס ובמקביל, וכאשר דרכיהם נחצות האחת בשנייה, אין מנוס מלשמור על כללים ברורים מאוד, שכן אם אלה לא יישמרו, עשויה להתממש סכנה לא פשוטה, של התנגשות בין כלי רכב. לכן יש מספר כללים עליהם יש לשמור על מנת להימנע מהתנגשות כאשר מתקרבים לצומת וכאשר מבצעים חציה.
סימני הצומת – בעת ההתקרבות לצומת ניתן להבחין כי מתחם זה זוכה בדרך כלל לתמרורים רבים, סימנים על הכביש עצמו ובסביבתו. אך למרות זאת, עומס רב של הולכי רגל, מכוניות ושאר מסיחי דעת, מקשה על הנהג להבחין בכולם באופן אוטומטי, ומחייב בעצם את הנהגים להגביר את תשומת הלב שלהם לגבי ההתרחשויות השונות במתחם הצומת, שכן, ריבוי העצמים הפריטים והולכי הרגל על הצומת לא רק מקשה על הראייה של הנהגים אלא גם מהווה סכנה של ממש. על כן על הנהג לבדוק ולשים לב לסימני הצומת, לתמרורים כפי שהם מפורטים באתר למד, ולסממנים אחרים השייכים לנהיגה כמו למשל הימצאות של שוטר המכוון את התנועה במידת הצורך, או התנהגות בלתי צפוי של הולכי רגל, אשר תמיד עלולה להתרחש בקרבת צומת, ועל הנהג אחריות כבדה לשים לב לכל התנהגות שכזו. מיותר לציין כי עומס משימות מוטל על הנהג בהתקרבותו לצומת, ועליו להיות מוכן לכל התרחשות בלתי צפויה.
משך ההימצאות בצומת – אחד הדגשים הראשונים שמעבירים לנהגים חדשים בכניסתם לצומת הוא לצמצם את משך ההימצאות בו. בגלל המאפיינים שפורטו כאן ועוד, ברור כי לפני הכול יש לשמור על צומת נקי ופנוי כמה שאפשר, ואחת הדרכים להגיע למצב זה היא לפנות אותו במהירות האפשרית. כל נהג צריך לבדוק האם הוא יכול בזמן מינימאלי לעבור את הצומת, ורק אם זה המצב – מורשה הוא להיכנס אליו. צומת, כאמור, הוא אינו קטע כביש שכדאי להימצא בו זמן רב.