עצירת הרכב וחניתו הם שלב בלתי נפרד מלימוד הנהיגה והתאוריה, יש דגשים חשובים עליהם חייב הנהג לשמור על מנת לעצור נכון את רכבו ולבצע חניה נכונה. הטסט, בסופו של דבר גם הוא משלב בתוכו חניה, במקביל או בנסיעה לאחור, כאשר תלמידים רבים מוצאים את החלק הזה של מבחן הנהיגה כקשה במיוחד, ומבלים שעות וימים רבים על מנת להבין דרך חניה נכונה.
עצירת הרכב ואבטחתו:
לאחר עצירת הרכב, חייב הנהג לוודא כי העצירה מאובטחת, וכי אין סיכון שהרכב יזוז ללא השגחתו או שליטתו של הנהג. לשם כך על הנהג לדומם מנוע, להוציא את המפתחות ממתג ההצתה ולהרים את בלם היד.
במקרה של חנה בירידה, על הנהג לעשות את כל הפעולות הרשומות לעיל, בנוסף עליו לסובב מעט את גלגלי הרכב לכיוון שפת המדרכה, כך במקרה של התדרדרות הרכב נעצר במדרכה ולא ממשיך למטה בירידה. ברכבים ידניים משלבים במצבים כאלה להילוך אחורי, ברכב אוטומטי ההילוך נשאר על חניה.
מיקום הרכב ביחס לכביש:
הרכב החונה, צריך לעמוד בצורה נכונה על מקום החניה שלו. מעבר לעובדה כי לכל עיר יש חוקי חניה משלה ואותם צריך להכיר ולהקפיד עליהם, כאשר מדובר על חוקים כוללים לחניה באשר היא – ניתן לומר כי על הרכב לחנות במקביל לרכבים אשר חונים לידו, בדרך כלל בתוך סימון על הכביש, או במקביל לסימון על המדרכה שלצד הכביש. המרחק מהמדרכה הזו יכול להיות 40 ס"מ מקסימום, ויש לשמור על מרחק קל מהרכבים האחרים על מנת לא לפגוע או להיפגע מהם בעת הכניסה והיציאה מהחניה.
חניה לצד הכביש – בחניה בעיר, מותר לחנות לצד המדרכה לצד הכביש, כאשר בכביש חד סטרי, מותר לחנות גם על הצד השמאלי של הכביש. זאת בהנחה כי אין שילוט האוסר זאת מפורשות.
לסיכום – עצירה וחניה הינן שתי פעולות אשר יש לתרגל פעמים רבות, כאשר השמירה על כללי הנהיגה הזהירה חשובה מאוד כאן. אין לבצע נסיעה אחורה, או הצידה מבלי לבדוק את המראות ואת הדרך ולראות כי אנו לא מסכנים אף אחד. שמירה על חוקי חניה זהירה היא קריטית להתנהלות נכונה גם לאחר שרדתם מהכביש המהיר.