שלבים ראשונים בלימוד תאוריה |
בפרק הקודם הבהרנו כי על תלמיד הנהיגה להבין כמה כללים בסיסיים כדי להתחיל וללמוד נהיגה כמו שצריך. לאחר שאנו מבינים למי מגיע רישיון הנהגה ומאיזה גיל אפשר לעשותו, לאחר שאנו מבינים את משמעות הרישיון ומה הוא מתיר לנו לעשות מרגע שעברנו את המבחנים הדרושים לקבלתו, אנחנו מתפנים, כאמור, לשלב ב' והוא כללי הנהיגה.
כללי התנהגות בתוך הרכב:
לפני הכניסה לרכב ציינו שעלינו לבדוק לחץ אוויר בצמיגים, ניקיון שמשות וכד'. לאחר הכניסה לרכב עלינו להתאים את עצמנו לישיבה נכונה ברכב. כך למשל נראית חלוקה נכונה של הדברים:
- וידוא תקינותו של מנוף בלם היד - אנו חייבים לראות כי גם במצב של עצירה מלאה אין אנו צריכים לדאוג לרכב ואין סיכון שהוא יזוז, עלינו לוודא שמנוף בלם היד תקין ומורם ואפשר לעבור ולבדוק את שאר האלמנטים.
- כיוון מושב – לעיתים יש נהגים שונים הנוהגים ברכב. לכן מרחק הכיסא והמשענת מההגה ואזור השליטה ברכב משתנה. הנהג חייב להימצא במצב אופטימאלי מבחינת נוחות לנהיגה. המושב צריך להיות במרחק המתאים ביותר כדי שהרגליים יגיעו לדוושות ללא מאמץ, אך כמובן לא להיות צמוד מדיי לשמשה. בשלב זה צריך לכוון גם את משענת הכיסא שתתאים למצב נהיגה אידיאלי מבחינת הנהג.
- כיוון מראות – חשוב מאוד מבחינת שדה הראייה, מורה הנהיגה שלכם יגיד לכם בדיוק את הפרופורציות הנכונות במראות כאשר שני שליש מהמראה בדרך כלל הם שדה הראייה המתאים לראות בו את ההשתקפות הרצויה. שימו לב כי מראות אשר לא מכוונות נכון הן סכנה של ממש, שכן זהו החלון שלכם להביט לאחור, לא תוכלו לסובב את הראש ימינה ושמאלה ואחורה כל הנסיעה. לכן עליכם לכוון את המראות כראוי לפני תחילת הנסיעה.
- כיוון הגה – לא אפשרי בכל המכוניות, אבל אם אפשר וצריך להעלות מעט את ההגה או להוריד אותו, כדי שיתאים לגובה ולמרחק הנהג מההגה.
אם עשינו את כל הבדיקות וההתאמות – אנחנו מוכנים לעבור לשלב הבא.