ישנם סוגים רבים של כלי רכב, ולכל כלי רכב יש מגבלות והתניות, יש לו יכולות ייחודיות לו ורק לו, ויש חוקים שחלים עליו ספציפית. כך למשל בכביש מסוים מותרת תנועה של טרקטורים, אך בכביש אחר היא אסורה בהחלט. זאת מכיוון שלכל כביש יש אופי של הרכבים הנוסעים בו בדרך כלל. דרך מהירה לא תוכל להכניס אליה כלי רכב כבדים אשר במקרה הקיצוני נוסעים ב50-60 קמ"ש, מהירות שהיא אפילו לא מינימאלית להימצאות בדרך מהירה. לעומת זאת, בדרך אינה עירונית ונמצאת במעבר בין שטחים חקלאיים, רכבי עבודה דוגמת הטרקטור יהיו רשאים לעבור. בין אם מדובר בחציית הכביש או נסיעה לאורכו. הכול תלוי בהתניות של אותו קטע הדרך והתמרורים המוצבים בו. זאת כמובן שוב סיבה מצוינת להיזכר בתמרורים כפי שמפורטים בספרי לימוד תאוריה. הכללים הם בעלי הבדלים דקים אך חשובים .ויש להקפיד ולשנן אותם
ישנם כמה וכמה הגדרות וסוגי רכבים
רכב מנועי – הוא רכב כשמו כן הוא, מונע על בסיס מנוע ומתנייד באמצעותו, מדובר כמובן בהגדרה כללית מאוד שכלי רכב רבים עונים עליה. אחד הרכבים שעונים עליה הוא רכב נוסעים פרטי, שמוגדר ככזה מתוך היותו רכב נוסעים שיכול להסיע עד שמונה נוסעים ללא הנהג. הסעה זו אינה נחשבת עדיין כמיניבוס או אוטובוס, אלא כרכב פרטי.
רכבי עבודה - כפי שהוגדר כאן בפסקה קודמת, רכבי עבודה יכולים להיות טרקטורים, אשר אינם עולים למהירויות של הכביש המהיר, או טרקטורונים למשל, אשר גם הם לא ממש מיועדים לכבישים המהירים. בנוסף בטרקטורון יש הבדל מהותי באופן הנהיגה בו – כשהנהג מציב את שתי רגליו לצדי המושב, ולא מלפנים כמו ברכב רגיל, וההיגוי נעשה לא בעזרת הגה, אלא בעזרת כידון, בנוסף, על נהג הטרקטורון תמיד לחבוש קסדה בעת נהיגה בכלי.