פנייה חדה לפניך |
מבחן התיאוריה מתבסס על תקנות התעבורה. התקנות מפרטות את כל הנחיות ההתנהגות לעוברי הדרך. התקנות מהוות את הבסיס לכל תורת הנהיגה ועל פיהם לומדים לנהוג תלמידי הנהיגה. את הלימוד המסודר המהווה בסיס למבחן התיאוריה ניתן ללמוד במולטימדיה או בספר הלימוד המבחן החדש.
בחלק זה נלמד את ונבין את לימודי התיאוריה דרך ההסבר לשאלות המבחן.
רונית לומדת נהיגה בירושלים, תוך לימוד תיאוריה נתקלה בתמרור 102 ושואלת – האם יש חשיבות לצורת החץ וכיוונו וכן מה ההבדל בין עקומה לפנייה ?
מה פירוש התמרור?
א. סע שמאלה בלבד.
ב. מותרת פניית פרסה.
ג. דרך מפותלת.
ד. עקומה (פנייה) חדה ימינה.
ראשית ננסה לענות על השאלה בעזרת הכלים אותם למדנו. התמרור הוא תמרור אזהרה, מכיוון שמסגרתו היא משולש שקודקודו מופנה כלפי מעלה. הציור בתוך התמרור הוא של חץ הפונה ימינה. השינוי הקרב הוא של הכיוון אליו יפנה הכביש בקרוב. כיוון הפניה ימינה. את הכיוון מבינים לפי כיוון החץ בתוך הציור. ככל כל הציורים בתוך תמרורי האזהרה, מתארים את הנהג המתקרב בתחתית המשולש ואת השינוי הקרב בכיוון קודקוד המשולש.
לגבי צורת החץ, מעבר לשימוש בחץ רגיל ממאגר איורי חצים המצוי בכל תוכנה גרפית, חשוב לשים לב לקודקוד המשונן המתאר את הכיוון.
לגבי ההבדל בין עקומה לפנייה. המילה הנכונה היא עקומה, שכן מדובר בשינוי בדרך, כאשר הנהג נוהג באותו כביש המשנה את כיוונו על פי כיוון בו נסלל. המילה פנייה מתארת מעבר בו לעיתים עוברים מכביש אחד לכביש אחר כמו בפנייה בצומת.
אז מדוע נכתבה המילה פנייה בסוגריים – מבחן תיאוריה מיועד לקהל רחב ואינו בא לבחון את הבנת וידיעת השפה העברית, ולכן מי שלא מבין את המילה עקומה יכול להבין אותה באמצעות מילה דומה פנייה.
C כל הזכויות שמורות
אודות הכותב - איתמר לוין מורה ומרצה ללימוד תיאוריה. מוציא לאור של ספרי לימוד תאוריה, מולטימדיה - למד נהיגה בדרך הקלה, למד תיאוריה ללא קריאה.