מי לא חווה את המחזה הבא התלמידה נמרחת, האמא צורחת, האבא משתולל ואתה מתבלבל. "אני חייב לצאת לטסט", "מחר אני מקבל משכורת", "בבקשה תאמין לי בלי ביקורת", אתה נכנע, טוב ליבך בגד בך וכן גם התלמיד המאושר. הטסט בידו והוא לוחץ על הגז ונעלם אל עבר הרי החושך ואתה נשאר עם החוב ביד. וכן שחכנו לך תשכנע את החברה ההם מ 8080 שאתה נולדת פראייר, וכי כל התלמידים האלו באמת נותרו חייבים, ולא נתנו לך בסתר שלמונים.
בדיקה מהירה מגלה שכולם נפלו שם. יש מורים שגובה החובות האבודים שלהם מגיע עד ל 10% מסך עבודתם. ובהתחשב ברווח הקטן ממילא הקיים בענף, לאחר ניכוי כל ההוצאות, 10% אלו הם לפעמים ההבדל בין פרנסה בכבוד לתסכול מתמשך.
יש פתרון. עורכים הסכם בין המורה לתלמיד. ההסכם כולל תאריך, פרטי המורה פרטי התלמיד, מפרט את עלות השיעור, המבחן הפנימי והטסט. ההסכם כולל אישור של התלמיד כי במקרה והתלמיד לא ישלם או ישאיר חוב בגין השעורים שקיבל, רשאי המורה לפנות להוצאה לפועל ולתבוע את כספו, בהתאם להתחייבות בה חתום התלמיד. ההסכם יכול לכלול עוד חובות וזכויות של המורה והתלמיד. מרגע שנחתם ההסכם המורה רשאי לפנות להוצאה לפועל בכל עת, במידה ותלמיד השאיר אחריו חוב. לשכות ההוצאה לפועל היום, מצליחות לאחר כניסת החוק החדש לגבות כספים.
ואם אין לכם זמן ללכת להוצאה לפועל, תמיד ניתן לפנות לעורך דין. אנחנו בטוחים שאתם מכירים את אחד ממורי הנהיגה הרבים שעשו הסבה לתחום עריכת הדין.
כל הזכויות שמורות.
אודות הכותב - איתמר לוין מורה ומרצה ללימוד תאוריה. מוציא לאור של ספרי לימוד תאוריה, מולטימדיה - למד נהיגה בדרך הקלה, למד תיאוריה ללא קריאה